نیترات پتاسیم در کشاورزی

نیترات پتاسیم در کشاورزی

نیترات پتاسیم در کشاورزی چیست؟ نیترات پتاسیم در کشاورزی را به صورت کامل توضیح داده و چگونه تولید میشود؟ در این مقاله کامل به شما عزیزان نیترات پتاسیم در کشاورزی را کامل به شما توضیح داده ایم پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. همچنین شما عزیزان می توانید برای تهیه و خرید نیترات پتاسیم با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به صفحه فروش نیترات پتاسیم مراجعه نمایید.

نیترات پتاسیم در کشاورزی

نیترات پتاسیم به دلیل ارزش غذایی بالا، کارایی در اجرا و اثرات زیست محیطی کم منبع ایده آلی از پتاسیم است. آن را بیش از عملکرد آن در مقایسه با سایر کودهای پتاسیم در تمام انواع محصولات کشاورزی.
تغذیه موثر گیاه
نیترات پتاسیم (KNO3) از 100٪ درشت مغذی های گیاهی تشکیل شده است. ترکیب آن از یک کاتیون پتاسیم [K +] و یک آنیون نیترات [NO3-] تشکیل شده است. فرمول آن (N-P2O5-K2O) بسته به غنی سازی با عناصر دیگر، مانند فسفر (P)، روی (Zn) و گوگرد (S) می تواند متفاوت باشد، اما 13-2-44 بهترین فرمول شناخته شده است. نیترات پتاسیم تنها کود است که منابع هر دو درشت مغذی ها در اکثر فرم متمرکز برای گیاهان است.

• به طور موثر جذب می شود. اثر هم افزایی بین [NO3-] و [K +] جذب هر دو یون توسط ریشه گیاه را تسهیل می کند. در مجموع، میل بین نیترات بار منفی [NO3-] و پتاسیم با بار مثبت [K +] مانع از جذب پتاسیم توسط ذرات خاک، نگه داشتن پتاسیم موجود برای یک دوره نسبتا طولانی است.
• پتاسیم کاتیون اصلی گیاه است. عملکرد آن تعادل الکتریکی اکثر آنیون های معدنی و آلی مانند کربوکسیلات ها است. بنابراین، پتاسیم برای رشد گیاه و برای عملکرد طبیعی بافت های آن ضروری است.

کاتیون پتاسیم [K +] نقش مهمی در فرآیندهای متابولیک در سلول ایفا می کند، به عنوان یک تنظیم کننده اسمزی عمل می کند و در بسیاری از فرآیندهای مربوط به تنظیم آب در گیاه شرکت می کند.
• نیتروژن در دسترس را فراهم می کند. در دسترس ترین شکل نیتروژن برای جذب توسط گیاهان نیترات است.
• اثر شوری بر محصولات را به حداقل می رساند. هنگامی که این عنصر مضر در محلول خاک یا آب آبیاری وجود دارد، نیترات به گیاه اجازه می دهد تا جذب کلرید [Cl-] را به حداقل برساند.

به طور مشابه، پتاسیم حاصل از نیترات پتاسیم با اثرات مضر سدیم (Na) مقابله می کند، به همین دلیل است که به طور گسترده ای برای محصولاتی که به نمک بسیار حساس هستند و هنگام استفاده از آب بی کیفیت برای آبیاری توصیه می شود.

 

برای داشتن گیاهان سالم 

• نیترات برای ریشه سمی نیست. بر خلاف آمونیاک، نیتروژن نیتریک موجود در نیترات پتاسیم در دمای بالا به ریشه گیاه آسیب نمی رساند.

• تحمل گیاهان به سرما را بهبود می بخشد. پتاسیم به حفظ دیواره سلولی ضخیم و همچنین افزایش غلظت الکترولیت ها در سلول کمک می کند. این به گیاه کمک می کند تا مقاومت خود را در برابر سرما افزایش دهد.
• مقاومت گیاهان را در برابر بیماری ها افزایش می دهد. پتاسیم تجمع زنجیره های کوچک کربوهیدرات ها و نیتروژن غیر پروتئینی را که محیط کشت باکتری ها، قارچ ها، نماتدها و ویروس ها هستند، حذف می کند.
• نیترات پتاسیم تحمل به خشکی را افزایش می دهد، زیرا باعث استقرار و رشد سیستم ریشه می شود که باعث جذب بیشتر آب از خاک و همچنین حفظ آن در گیاه به روشی بهینه می شود.

نتیجه بهتر

عرضه کافی پتاسیم نه تنها به تولید محصول بالاتر، بلکه به بهبود کیفیت محصولات نیز کمک می کند. بنابراین، لقاح پتاسیم از طریق یک محصول با ارزش بالا، قادر می سازد سرمایه گذاری بالایی برخوردار باشد.

اهمیت پتاسیم برای گیاهان در دنیای کشاورزی به خوبی شناخته شده است، زیرا یک عنصر درشت مغذی ضروری برای رشد گیاهان است. پتاسیم به عنوان یک تنظیم کننده فشار اسمزی عمل می کند و یک عنصر غیر قابل جایگزین در فرآیند متابولیک گیاهان (فتوسنتز، سنتز پروتئین ها و کربوهیدرات ها) است.

به همین دلیل، در رشد رویشی، باردهی، بلوغ و کیفیت تولید محصولات ما ضروری است. بنابراین، سهم کافی از این عنصر برای به دست آوردن حداکثر عملکرد و کیفیت در محصولات ما ضروری است.

ارزش غذایی گیاه

نیترات پتاسیم حاوی 13 درصد نیتروژن (N) و 46 درصد پتاسیم (K 2 O) است. هر دوی آنها درشت مغذی هایی هستند که به طور کامل توسط گیاه مصرف می شوند و هیچ باقیمانده ای از عناصر دیگر که می توانند مضر باشند باقی نمی گذارند. اثر هم افزایی بین K + و NO 3 – باعث تسهیل جذب هر دو یون توسط ریشه گیاه و افزایش جذب آنها می شود.

علاوه بر این، میل ترکیبی بین نیترات با بار منفی و پتاسیم با بار مثبت، از جذب نیترات توسط ذرات خاک جلوگیری می کند و آن را برای مدت طولانی تری در دسترس گیاهان قرار می دهد.
سولفات پتاسیم شامل 50٪ پتاسیم (K 2 O) و 54٪ سولفات (SO 4 ). نسبت SO 4 / K 2 O که در گیاهان پیدا می کنیم 1:20 است، بنابراین کوددهی با سولفات پتاسیم مقدار قابل توجهی سولفات، بیش از حد، در محلول خاک باقی می گذارد. پتاسیم کلرید شامل 60٪ پتاسیم (K 2O) و 46% کلرید (Cl). وجود کلرید در محلول خاک بر گیاهان تأثیر منفی می گذارد. هنگامی که غلظت کلرید در محلول خاک افزایش می یابد، گیاهان به جای مواد مغذی آنیونی ضروری، به ویژه نیترات، این کلرید را جذب می کنند که بر رشد گیاهان تأثیر می گذارد. با افزایش مقادیر کلرید، اثرات سمی ایجاد می شود که می تواند منجر به از بین رفتن عملکرد و حتی مرگ گیاه شود .

 

انحلال پذیری

حلالیت نیترات پتاسیم در آب بسیار بیشتر از سولفات پتاسیم است . علاوه بر این، حلالیت نیترات پتاسیم با افزایش دمای آب افزایش می یابد، در حالی که حلالیت سولفات پتاسیم تقریبا ثابت است. یکی دیگر از مزایای نیترات پتاسیم سرعت انحلال آن است: نیترات پتاسیم سریعتر از سولفات پتاسیم حل می شود. حلالیت بالا و سریع نیترات پتاسیم را به منبعی ایده آل برای تهیه محلول های کود در هر دما تبدیل می کند.

انحلال پذیری

سازگاری

نیترات پتاسیم با همه کودها سازگار است، در حالی که سولفات پتاسیم را نباید با کودهایی که حاوی کلسیم هستند مخلوط کرد، این ترکیب رسوبات نامحلول (گچ) را تشکیل می دهد که می تواند سیستم کوددهی را مسدود کند.

شاخص نمک و هدایت الکتریکی

شاخص شور (SI) اندازه گیری غلظت نمک هایی است که کود در محلول خاک القا می کند. هر چه شاخص شوری کود بالاتر باشد، مشکلات شوری بیشتری با آن خواهیم داشت.

IS یک ماده به عنوان نسبت افزایش فشار اسمزی تولید شده توسط یک کود خاص، با توجه به فشار اسمزی تولید شده توسط همان وزن نیترات سدیم (NaNO 3) بیان می شود.).

SI نیترات سدیم شاخص مرجعی است که مقدار نسبی 100 را دریافت می کند. کودهایی با مقدار SI پایین وقتی همراه با بذر استفاده می شوند می توانند جوانه زنی خوب را بدون مشکلات تکثیر تضمین کنند. در همان وزن، نیترات پتاسیم دارای مقدار IS (73.6) کمتر از کلرید پتاسیم (116.3) است. علاوه بر IS، شاخص دیگری برای بیان خطر بالقوه شوری در خاک مورد استفاده قرار می گیرد که مربوط به اثر محلول کود بر رسانایی الکتریکی (EC) است، هر چه EC بالاتر باشد، خطر بالقوه تولید بیشتر می شود.  

مزایای اصلی پتاسیم (K) برای محصول چیست؟

پتاسیم در گیاه یک عنصر بسیار متحرک است و نقشی چندگانه دارد. از فواید فراوان آن در نتیجه استفاده خوب در کود دهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-مزایای فعالیت فتوسنتزی


-مقاومت محصول را در برابر خشکسالی، سرمازدگی و بیماری ها افزایش می دهد.


-به سنتز لیگنین کمک می کند و در نتیجه سفتی و ساختار محصول را افزایش می دهد.


-به تشکیل کربوهیدرات ها در برگ ها کمک می کند در حالی که در تشکیل پروتئین ها شرکت می کند.


– قوت غلات و غده ها را افزایش می دهد


-برای گلدهی صحیح محصول ضروری است


برعکس ، کمبود پتاسیم باعث رشد ضعیف و افزایش آسیب پذیری گیاه در برابر حملات احتمالی انگل ها می شود. همچنین می تواند باعث کلروز و در نتیجه بروز نکروز در نوک برگها و به خصوص در لبه آنها شود.

پتاسیم همچنین عمدتاً در بافت ها و اندام های زایشی گیاه یافت می شود که نشان دهنده سطح بالای فعالیت آن در متابولیسم و رشد سلولی است . پتاسیم به عنوان یک عامل فعال کننده برای آنزیم های متعدد ، از جمله آنزیم هایی که شامل انرژی ناشی از متابولیسم، سنتز پروتئین و انتقال املاح هستند، عمل می کند .

تولیدکنندگان محصولات میوه و سبزیجات با ارزش، گاهی اوقات ترجیح می دهند از یک منبع تغذیه ای مبتنی بر پتاسیم برای افزایش عملکرد و کیفیت استفاده کنند.

اینها با توجه به خصوصیات شیمیایی خود برای کاربرد عمیق بسیار مناسب بوده و می توانند مبنایی برای استفاده در کودهای اختلاط سه تایی باشند. آنها در کود دهی استفاده می شوند و در زمان های مختلف در طول چرخه محصول توزیع می شوند .

زمانی که در مورد نیاز به استفاده از کود یا نه شک داریم، همیشه بهترین پاسخ را از خاک خواهیم گرفت. تنوع زیادی از مواد مغذی برای تغذیه کاشت وجود دارد، اگرچه سه مورد ضروری وجود دارد: فسفر، نیتروژن و پتاسیم .

مزایای اصلی پتاسیم (K) برای محصول چیست؟

کود های پتاسیم

کودهای پتاس معمولاً چندان برجستگی ندارند، زیرا مزایایی که ارائه می دهند مانند کودهای نیتروژنی (اندازه آنها را افزایش می دهند) یا کودهای فسفاته (مقدار آن را افزایش می دهند) به راحتی قابل مشاهده نیست، اما بدون آنها امکان خوب وجود ندارد. سلامت محصول
برخی از شایع ترین علائم کمبود پتاسیم عبارتند از:

• لبه های سوخته برگ ها


• رشد آهسته


• ساقه های ضعیف


• دانه ها و میوه های کوچک


• مقاومت کمی در برابر بیماری ها و آفات


• حساسیت بیشتر به خشکسالی و یخبندان


مزایای اصلی پتاسیم (K) برای محصول چیست؟

وقتی از قبل تشخیص دادیم که لازم است پتاسیم به محصولات خود اضافه کنیم، مرحله بعدی این است که مشخص کنیم از کدام کود استفاده کنیم. در سراسر جهان، منبع اصلی این ماده مغذی کلرید پتاسیم و پس از آن نیترات پتاسیم و سولفات پتاسیم است.

کلرید پتاسیم

این نوع نمک که در اسپانیا از ذخایر مختلف استخراج می شود، در دانه های کوچک محلول در آب متبلور می شود. غلظت مناسب برای استفاده به عنوان کود 50 درصد است ، در حالی که غلظت های بالاتر معمولاً برای مصارف صنعتی است.
توصیه های اصلی هنگام استفاده از کلرید پتاسیم به عنوان کود عبارتند از:
• از قرار گرفتن بیش از حد این ماده معدنی در محصولات خودداری کنید


• از اعمال سطوح بالا در خاک هایی با مشکلات زهکشی و/یا شوری خودداری کنید


• همیشه حساسیت فرهنگ را بررسی کنید.


نیترات پتاسیم در کشاورزی

این محصول به دلیل ارزش غذایی بسیار زیاد و تأثیر مثبتی که بر عملکرد محصول به دلیل ویژگی های شیمیایی و فیزیکی دارد ، بسیار محبوب است. نیترات در تعداد زیادی از ترکیبات و فرمولاسیون ها موجود است که علاوه بر این، به خوبی با مشخصات محیط های مختلف سازگار است.
حلالیت آن حداکثر است، بین دو تا سه برابر بیشتر از سولفات پتاسیم و با زمان انحلال کمتر. این خواص باعث می شود محلول های غلیظ تری ساخته و اعمال شوند.

کدام کود پتاسیم را در کشاورزی انتخاب کنیم؟

این سوال که کشاورزان هنگام تصمیم گیری بین کلرید پتاسیم، سولفات یا نیترات از خود می پرسند، تا حد زیادی به نوع زمین بستگی دارد.

اگرچه درست است که محصولاتی وجود دارند که به هر یک از سه ارائه کود پتاسیم به طور نامشخص پاسخ می دهند، از طرف دیگر محصولات دیگری نیز وجود دارند که یکی از آنها راحت تر از دیگری است.

به عنوان مثال، بر اساس سندی که در وزارت کشاورزی، غذا و محیط زیست در مورد کودهای پتاسیم منتشر شده است، تخمین زده می شود که تفاوتی در کاربرد آن بین سه محصول سنتی وجود دارد: چغندر، سیب زمینی و تنباکو.

در حالی که در مورد اول بی تفاوت است که کود پتاسیم آن به شکل کلرید یا سولفات ساخته شده باشد، «دو مورد دیگر بهتر از سولفات هستند، مگر اینکه برای سیب زمینی محصولی که استفاده می شود به شدت با کلرید کود داده شود. برداشت می کند و بعداً با گذاشتن کود زیاد برای آن یکی می تواند به نفع آن باشد.»

گیاهان قوی تر و سالم تر

• نیترات برای ریشه سمی نیست. بر خلاف آمونیوم، نیتروژن نیتریک موجود در نیترات پتاسیم در دمای بالا به ریشه گیاه آسیب نمی رساند.

• تحمل گیاه به سرما را بهبود می بخشد. پتاسیم به حفظ دیواره سلولی ضخیم و همچنین افزایش غلظت الکترولیت ها در سلول کمک می کند. این به گیاه کمک می کند تا مقاومت خود را در برابر سرما افزایش دهد.

• مقاومت گیاهان را در برابر بیماری ها افزایش می دهد. پتاسیم تجمع زنجیره های کربوهیدرات کوچک و نیتروژن غیر پروتئینی را که محیط رشد باکتری ها، قارچ ها، نماتدها و ویروس ها هستند، از بین می برد.

• نیترات پتاسیم تحمل به خشکی را افزایش می دهد، زیرا باعث استقرار و رشد سیستم ریشه می شود که باعث جذب بیشتر آب از خاک و همچنین حفظ آن در گیاه به روش بهینه می شود.

بازگشت بهتر

عرضه کافی پتاسیم نه تنها به تولید محصول بیشتر، بلکه به بهبود کیفیت محصولات نیز کمک می کند. بنابراین، لقاح پتاسیم از طریق یک محصول با ارزش بالا، بازگشت سرمایه بیشتری را برای تولید کننده فراهم می کند.

حلالیت نیترات پتاسیم در آب بسیار بیشتر از سولفات پتاسیم است . علاوه بر این، حلالیت نیترات پتاسیم با افزایش دمای آب افزایش می یابد، در حالی که حلالیت سولفات پتاسیم تقریبا ثابت است. یکی دیگر از مزایای نیترات پتاسیم محدوده انحلال آن است: نیترات پتاسیم سریعتر از سولفات پتاسیم حل می شود. حلالیت بالا و سریع نیترات پتاسیم را به منبعی ایده آل برای تهیه محلول های کود در هر دما تبدیل می کند.

سازگاری

نیترات پتاسیم با همه کودها سازگار است، در حالی که سولفات پتاسیم را نباید با کودهای حاوی کلسیم مخلوط کرد، این ترکیب رسوبات نامحلول (گچ) را تشکیل می دهد که می تواند سیستم کوددهی را مسدود کند.

 

خرید نیترات پتاسیم کشاورزی

شما مشتریان عزیز می توانید برای خرید نیترات پتاسیم به راحت ترین شکل ممکن و با تضمین کیفیت و مناسب ترین قیمت در صنایع شیمیایی اراز تکین با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

09120795991 

و همچنین برای دیدن نمونه محصولات بیشتر اراز تکین مانند نیترات مس و … کلیک نمایید.

برای دیدن نمونه مقاله های بیشتر مجموعه اراز تکین به صفحه روش تولید نیترات پتاسیم مراجعه نمایید.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *