کاربرد اسید فسفریک در کشاورزی

اسید فسفریک، ارتوفسفریک اسید نیز نامیده می شود و دارای فرمول شیمیایی (H۳PO۴) می باشد. در صنایع گوناگون کاربرد دارد. اسید فسفریک در بین اسیدها بعد از اسید سولفوریک بیشترین میزان تولید در جهان را دارا می باشد. این اسید پرمصرف در مواد اولیه مورد نیاز برای تولید مواد دارویی،  کودهای شیمیایی و سموم، پاک کننده های فرآورده های غذایی و مکمل غذای دام و طیور و محصولات دیگر استفاده میگردد.

انواع اسید فسفریک کدامند؟

اسید فسفریک دارای دو نوع خوراکی و صنعتی میباشد. نوع خوراکی آن گرانتر است؛ زیرا خلوص بیشتری دارد و برای مصرف خوراکی، بهداشتی است. خلوص گرید خوراکی آن ۸۵ درصد بوده و خلوص نوع صنعتی ۵۴ درصد است که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.

اسید فسفریک خوراکی در گالن های ۳۵ کیلویی و مخازن ۱۶۵۰ کیلویی بسته بندی میشود.

همچنین برای خرید اسید فسفریک و دریافت قیمت خرید و فروش اسید فسفریک نوع خوراکی و نوع صنعتی که بیشتر برای کشاورزی استفاده میشود میتوانید با شرکت اراز تکین که از وارد کنندگان این ماده شیمیایی هستند، ارتباط برقرار کنید.

این ماده افزودنی رایج در بسیاری از غذاهای فرآوری شده است. تولیدکنندگان از آن برای افزودن عطر و طعم و حفظ شادابی استفاده می کنند.

اسید فسفریک خوراکی که دارای میزان خلوص بالایی می باشد در تولید مود غذایی کاربرد دارد.   مثلا می توان به استفاده از آن در تولید روغن نباتی، نوشیدنی های گازدار، خوراک دام و مکمل غذای دام اشاره نمود.

کاربردهای اسید فسفریک در کشاورزی

همانطور که می دانید کود، غذایی ضروری برای رشد و حفظ سلامت گیاهان است. یکی از موادی که به عنوان کود در کشاورزی استفاده می شود اسید فسفریک می باشد. اسید فسفریک از ترکیب سه عنصر فسفر، اکسیژن و هیدروژن ساخته شده است. حدود ۸۰ درصد اسید فسفریک تولید شده در جهان برای ساخت کود استفاده می شود. این ماده به طور عمده به سه نمک فسفات تبدیل می شود که به عنوان کود استفاده می شود. آنها سوپر فسفات سه گانه (TSP)، دی آمونیوم فسفات (DAP) و مونو آمونیوم  فسفات(MAP)  هستند.

فسفر ماده ای حیاتی برای رشد و سلامت گیاهان است. به خواص فسفر برای رشد گیاهان اینگونه می توان اشاره نمود:

  • موجب جذب و تبدیل انرژی خورشیدی به مواد مورد نیاز گیاه می شود.
  • برای انجام فتوسنتز در گیاه ضروری است.
  • رشد ریشه را افزایش می دهد
  • مقاومت گیاه را در برابر عوامل گوناگون بالا میبرد
  • کیفیت و سرعت محصول دهی گیاه را افزایش می دهد
  • موجب بهبود تشکیل گل و دانه در گیاه می گردد.
  • استحکام ساقه و شاخه ها را بالا می برد.
  • تولید مثل گیاه را افزایش می دهد.

امروزه، بیشتر خاکهای کشاورزی با مشکل کمبود فسفر و در نتیجه کاهش تولید محصول مواجه هستند، در حالی که در برخی مناطق فسفرمازاد وجود دارد. البته، مشکل کمبود فسفر خاک به دلیل کشت مداوم و فرسایش خاک نیز بیشتر می شود.

بنابراین استفاده از اسید فسفریک در کشاورزی، گزینه ای عالی برای تقویت گیاهان و دریافت محصولات بیشتر از آنان می باشد.

خرید و فروش اسید فسفریک

ماده اسیدفسفریک خوراکی تولید کشور چین توسط بازرگانی اراز تکین عرضه می‌گردد. این ماده در گالن ۳۵ لیتری و انبار شور آباد تحویل داده می‌شود.

اسید فسفریک ۸۵ درصد مایع، تولید کشور چین با گریدهای صنعتی و غذایی، در بشکه‌های ۲۲۰ لیتری به فروش می‌رسد.

چگونه از اسید فسفریک در کشاورزی میتوان استفاده نمود؟

برای استفاده از اسید فسفریک در کشاورزی آن را به آب اضافه نموده و به خاک می افزایند.  میزان استفاده فسفریک اسید در زمین های زراعی هفت الی ده لیتر به ازای هر هکتار میباشد و شما اگر از سیستم آبیاری کرته ای استفاده میکنید میتوانید در ابتدای مسیر به آب اضافه کنید.

امروزه فسفر جزء اساسی کود تجاری است. نود درصد سنگ فسفات معدنی جهان در کشاورزی و تولید مواد غذایی، بیشتر به عنوان کود، کمتر به عنوان خوراک دام و مواد افزودنی غذایی استفاده می شود.

اسید فسفریک در کنار اسید نیتریک از ترکیبات مهم در تولید کودهای شیمیایی است.

اسید فسفریک مهمترن ماده اولیه در تولید کودهای فسفاته ای مانند سوپر تریپل فسفات ها، آمونیوم نیترات و کودهای NPK است.

خطرات اسید فسفریک و مهمترین مواردی که باید در مورد اسید فسفریک در موارد اضطراری بدانید چیست؟

اسید فسفریک در صورت تماس با بدن، خطراتی را برای آن تولید می کند. این خطرات عبارتند از:

استنشاق

این اسید ضعیف، می تواند بینی و گلو را تحریک کند.

تماس با پوست

تماس آن با چشم می تواند باعث درد، قرمزی، سوختگی و تاول زدن شود. بعلاوه  زخم دائمی می تواند ایجاد شود. متاسفانه قرار گرفتن در معرض مقدار زیاد آن می تواند باعث مرگ شود.

تماس چشمی

باعث سوختگی شدید همراه با قرمزی، تورم، درد و تاری دید می شود. حتی ممکن است منجر به آسیب دائمی از جمله نابینایی شود.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *