اسید سیتریک صنعتی چیست؟

اسید سیتریک صنعتی چیست؟

 اسید سیتریک صنعتی چیست؟  اسید سیتریک صنعتی چگونه و چه کاربرد هایی دارد و چگونه تولید می شود را به صورت کامل توضیح داده ایم در این مقاله کامل به شما عزیزان توضیحات تولید اسید سیتریک صنعتی و مراحل تولید را قدم به قدم توضیح داده و کاربرد های ان را کامل به شما گفته ایم پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید. همچنین شما عزیزان می توانید برای تهیه و خرید اسید سیتریک با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت به صفحه فروش اسید سیتریک مراجعه نمایید.

شما عزیزان میی توانید برای خرید اسید سیتریک خشک و آبدار ایرانی و جوین با کارشناسان صنایع شیمیایی آراز تکین در تماس باشید :

09120795991

اسید سیتریک صنعتی چیست؟  امروز در این مقاله به بررسی خواص، فرمول، ترکیب، استفاده (سیتریک آمل که چو) و روش تهیه آن می پردازیم . اسید سیتریک از لیمو و سایر مواد ترش به دست می آید. این ماده مهمی است که در مقیاس صنعتی استفاده می شود. در سنتز بسیاری از محصولات استفاده می شود.

تولید جهانی در سال 2018 بیش از 2000000 تن بود. بیش از 50 درصد از این مقدار در چین تولید شده است. به عنوان تنظیم کننده اسیدیته در بیش از 50 درصد نوشیدنی ها، 20 درصد در سایر کاربردهای غذایی، 20 درصد برای کاربردهای شوینده و 10 درصد برای کاربردهای غیر از مواد غذایی مانند صنایع آرایشی و بهداشتی، دارویی و شیمیایی استفاده می شود. بیایید بدانیم اسید سیتریک چیست؟  

اسید سیتریک چیست؟

اسید سیتریک یک اسید آلی ضعیف است. فرمول شیمیایی آن C₆H8O7 است. وزن مولکولی اسید سیتریک 192.13 گرم در مول (بی آب) و 210.14 گرم در مول (مونوهیدرات) است. اسید سیتریک و نمک های آن در لیمو، پرتقال و بسیاری از مرکبات یافت می شود. همچنین به مقدار کم در مواد حیوانی یافت می شود. آب لیمو حاوی 6 تا 7 درصد اسید سیتریک است.

اسید سیتریک بلورهایی از منشورهای لوزی بزرگ را تشکیل می دهد. در آب و الکل حل می شود. اما مقدار بسیار کمی در اتر حل می شود. این در واقع اسید تری کربوکسیلیک ۲ هیدروکسی پروپان ۱:۲:۳ است. اسید سیتریک اولین بار در سال 1784 توسط شیمیدان کارل ویلهلم شیل سنتز شد.

اسید سیتریک چیست؟
ساختار اسید سیتریک صنعتی

ساختار اسید سیتریک ساختار بلوری تک سلولی است. مولکول اسید سیتریک از سه گروه کربوکسیلیک اسید و یک گروه هیدروکسیل تشکیل شده است. این چهار گروه توسط یک زنجیره 5 کربنی به هم متصل شده اند. گروه کربوکسیلیک موجود در مولکول دارای ساختاری مسطح است. با این حال زنجیره اصلی نیز دارای 3 کربن چهار وجهی است.

ساختار اسید سیتریک صنعتی

خواص فیزیکی و شیمیایی اسید سیتریک

1. این یک اسید آلی ضعیف است

2. فرمول شیمیایی آن C6H8O7 و وزن مولکولی آن 192.13 گرم در مول (بی آب)، 210.14 گرم در مول (مونوهیدرات) است.

3. بی بو و جامد سفید کریستالی است.

4. چگالی آن 1.665 g/cm (بی آب) و 1.542 g/cm (مونوهیدرات) است.

5. نقطه ذوب آن 156 درجه سانتی گراد (313 درجه فارنهایت؛ 429 کلوین) است.

6. نقطه جوش آن 310 درجه سانتی گراد (بی آب) و 175 درجه سانتی گراد (مونوهیدرات) است.

7. در آب، الکل، استون، الکل، اتر، اتیل استات، DMSO، C6H6، CHCl3، CS2، محلول است. کمتر در اتر حل می شود.

8. ساختار آن یک ساختار کریستالی تک سلولی است.

9. اسید سیتریک بلورهایی از منشورهای لوزی بزرگ را تشکیل می دهد.

10. کریستال های اسید سیتریک حاوی آب کریستالی است که با حرارت دادن در دمای 130 درجه سانتی گراد به آزالیا تبدیل می شود.

11. این یک اسید تری بازیک است و سه سری نمک را تشکیل می دهد. برخی از نمک ها در آب محلول هستند، برخی کمی محلول و برخی نامحلول هستند.

12. اسید سیتریک به صورت بی آب و مونوهیدرات وجود دارد. اسید سیتریک بی آب با آب داغ متبلور می شود. در حالی که اسید سیتریک مونوهیدرات با آب سرد متبلور می شود.

13. اسید سیتریک مونوهیدرات را می توان در حدود 78 درجه سانتیگراد به فرم بی آب تبدیل کرد.

14. با از دست دادن دی اکسید کربن بالای 175 درجه سانتیگراد تجزیه می شود.

15. PH اسید سیتریک 3 تا 6 است. این محدوده pH به غلظت آن بستگی دارد. pH محلول 1 میلی مولار اسید سیتریک تقریباً 3.2 خواهد بود.

استفاده از اسید سیتریک صنعتی 

1. برای نرم کردن آب استفاده می شود.

2. اسید سیتریک برای ترش کردن غذا و نوشابه ها استفاده می شود.

3. اسید سیتریک یک نگهدارنده طبیعی است.

4. اهمیت آن در بیوشیمی به این دلیل است که چرخه متابولیک همه موجودات زنده را تولید می کند.

5. برای تمیز کردن کارها بدون آسیب رساندن به محیط زیست مناسب است.

6. اسید سیتریک در محصولات پاک کننده استفاده می شود.

7. اسید سیتریک به شکل مکمل استفاده می شود. مکمل های معدنی مانند منیزیم و کلسیم ممکن است حاوی اسید سیتریک باشند. خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد.

8. اسید سیتریک در ساخت داروها استفاده می شود. با مصرف داروی حاوی اسید سیتریک میزان اسید در ادرار را کاهش می دهد.

9. اسید سیتریک در مواد بسته بندی کنسرو شده و نوشیدنی های سرد برای نگهداری مواد غذایی استفاده می شود.

10. اسید سیتریک نیز به عنوان یک معرف در آزمایشگاه استفاده می شود.

11. در صنایع غذایی و صنایع داروسازی برای تولید محصولات خود از آن استفاده می شود.

12. اسید سیتریک به عنوان رنگ و در مواد رنگزا استفاده می شود.

سایر کاربردهای اسید سیتریک صنعتی

1. خواص بافری سیترات ها در پاک کننده های خانگی و دارویی برای تنظیم pH استفاده می شود.

2. اسید سیتریک به عنوان یک جایگزین بدون بو برای سرکه سفید برای رنگرزی پارچه با رنگ های اسیدی استفاده می شود.

3. سیترات سدیم جزء معرف بندیکت است که برای شناسایی قندهای کاهنده هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی استفاده می شود.

4. اسید سیتریک می تواند به عنوان جایگزینی برای اسید نیتریک در غیرفعال سازی فولاد ضد زنگ استفاده شود.

5. اسید سیتریک می تواند به عنوان یک حمام متوقف کننده بو کم به عنوان فرآیندی برای تولید فیلم عکاسی استفاده شود. توسعه دهندگان عکاسی قلیایی هستند. بنابراین از یک اسید ملایم برای خنثی کردن سریع و توقف عمل آنها استفاده می شود. اما اسید استیک استفاده شده بوی تند سرکه در اتاق های تاریک به جا می گذارد.

6. اسید سیتریک / سیترات پتاسیم سدیم می تواند به عنوان تنظیم کننده اسید خون استفاده شود.

7. اسید سیتریک یک شار لحیم کاری عالی است، چه خشک و چه به صورت محلول غلیظ در آب. پس از لحیم کاری باید حذف شود. زیرا خورنده خفیف است. در آب داغ حل می شود و به سرعت شسته می شود.

سایر کاربردهای اسید سیتریک صنعتی
ظهور طبیعی و تولید صنعتی اسید سیتریک

اسید سیتریک در انواع میوه ها و سبزیجات (به ویژه مرکبات) وجود دارد. لیمو و لیموترش دارای غلظت بالایی از اسید هستند. این می تواند تا 8 درصد وزن خشک این میوه ها باشد. آب لیمو حاوی حدود 47 گرم در لیتر اسید سیتریک است.

غلظت اسید سیتریک در مرکبات بین 0.005 مول در لیتر برای پرتقال و گریپ فروت است. در حالی که در لیمو و لیمو این غلظت 0.30 mol/L است.
اسید سیتریک اولین بار توسط شیمیدان کارل ویلهلم شیل در سال 1784 جدا شد. او آن را با کریستال کردن آن با آب لیمو به دست آورد. تولید اسید سیتریک در مقیاس صنعتی برای اولین بار در صنعت مرکبات ایتالیا در سال 1890 آغاز شد.

که در آن آب با آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) برای رسوب سیترات کلسیم درمان شد. و با استفاده از اسید سولفوریک رقیق دوباره به اسید تبدیل شد. در سال 1893، سی وهمر کشف کرد که قالب پنی سیلیوم می تواند اسید سیتریک را از قند تولید کند.

در سال 1917، جیمز کوری، شیمیدان مواد غذایی آمریکایی، گونه هایی از کپک را کشف کرد. شرکت داروسازی فایزر دو سال بعد تولید صنعتی را با استفاده از این فناوری آغاز کرد. بعداً در سال 1929 این فناوری توسط Citrique Belge معرفی شد. در حال حاضر تولید صنعتی اسید سیتریک با این فناوری انجام می شود.

کشت های A. niger روی محیطی حاوی ساکارز یا گلوکز برای تولید اسید سیتریک آبیاری می شوند. منبع قند، مشروب غلیظ ذرت، ملاس، نشاسته ذرت هیدرولیز شده یا سایر محلول های شیرین کننده ارزان است. پس از فیلتر کردن قالب از محلول حاصل، نمک سیترات کلسیم با رسوب اسید سیتریک با هیدروکسید کلسیم به دست می آید. که در آن اسید سیتریک با اسید سولفوریک رقیق درمان می شود. مانند استخراج مستقیم از آب مرکبات.
در سال 1977، Lever Brothers حق اختراع سنتز شیمیایی اسید سیتریک را دریافت کرد. که در شرایط فشار بالا با نمک های کلسیم آکونیت یا ایزوسیترات/آلوی سوسیترات شروع می شود. این اسید سیتریک را در یک تبدیل کمی تقریباً در واکنشی متضاد و غیر آنزیمی چرخه کربس تولید می کند.

مزایا

سیتریک یک اسید ضعیف است. اما تماس با آن می تواند اثرات نامطلوبی بر بدن انسان داشته باشد. سرفه، تنگی نفس و گلودرد ممکن است در حین تنفس رخ دهد. مصرف زیاد آن باعث درد شکم و گلودرد می شود. قرار گرفتن در معرض محلول غلیظ می تواند باعث قرمزی و درد در پوست و چشم شود. استفاده طولانی مدت یا مکرر می تواند منجر به فرسایش مینای دندان شود.

امیدوارم در مورد اسید سیتریک صنعتی ، موارد استفاده از اسید سیتریک، متوجه شده باشید .

سوالات متداول از اسید سیتریک

س: اسید سیتریک چگونه ساخته می شود؟

پاسخ: از آبلیمو تهیه می شود. آب لیمو حاوی 6 تا 7 درصد اسید سیتریک است. رسوب سیترات کلسیم از تصفیه آب لیمو با شیر آهک به دست می آید. اسید سیتریک از تصفیه رسوب با اسید سولفوریک ملایم به دست می آید.

س: عصاره لیمو چیست؟

پاسخ: بی بو، بی رنگ و درشت است. از آب میوه استخراج می شود و به پودر سفید تبدیل می شود. که در آن ویتامین C سرشار از فراوانی است. برای طعم دادن به غذاها و نوشیدنی ها و نگهداری آنها استفاده می شود. به راحتی در آب حل می شود و اسید اصلی را تشکیل می دهد.

س: فرمول شیمیایی اسید سیتریک چیست؟

پاسخ: C₆H8O7

س: آیا لیمو اسید تولید می کند؟

پاسخ: آب لیمو حاوی اسید سیتریک و اسکوربیک است. که متابولیسم شما را درست نگه می دارد و همچنین سطح pH را مناسب نگه می دارد. ویتامین C به وفور در آن یافت می شود.

س: نقطه ذوب اسید سیتریک چیست؟

 

نقطه ذوب 156 درجه سانتیگراد

س: ساختار اسید سیتریک چیست؟

پاسخ: ساختار کریستالی تک سلولی

س: چند نوع اسید سیتریک وجود دارد؟

پاسخ: 2 نوع وجود دارد. بدون آب و مونوهیدات

س: استفاده از اسید سیتریک چیست؟

پاسخ: اسید سیتریک در صنایع غذایی و داروسازی استفاده می شود.

س: نام شیمیایی اسید سیتریک چیست؟

پاسخ: 2-هیدروکسی پروپان-1،2،3-تری کربوکسیلیک اسید

س: اندازه مولکولی اسید سیتریک چقدر است؟

پاسخ: جرم مولکولی آن 192.12 گرم در mol-1 است. مولکول اسید سیتریک از سه گروه کربوکسیلیک اسید و یک گروه هیدروکسیل تشکیل شده است. این چهار گروه توسط یک زنجیره 5 کربنی به هم متصل شده اند. گروه کربوکسیلیک موجود در مولکول دارای ساختاری مسطح است. با این حال زنجیره اصلی نیز دارای 3 کربن چهار وجهی است.

س: گروه عملکردی اسید سیتریک چیست؟

پاسخ: گروه های عاملی کربوکسیلیک اسید

س: PH اسید سیتریک چقدر است؟

پاسخ: 3-6

س: اسید سیتریک در چیست؟

 

پاسخ: لیمو

خرید اسید سیتریک صنعتی 

 

شما مشتریان عزیز می توانید برای خرید اسید سیتریک صنعتی و خوراکی و خشک و آبدار با بالاترین کیفیت و ارائه فاکتور رسمی و غیر رسمی با کیفیت مرغوب با کارشناسان ما تماس بگیرید :

09120795991 

و همچنین برای دیدن نمونه محصولات بیشتر صنایع آراز تکین مانند اسید فسفریک و اسید تارتاریک کلیک نمایید .

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *